Război în Ucraina

Zaporojie: Teroarea rachetelor

Cu fiecare nouă crimă a armatei ruse împotriva populației civile din Ucraina, suntem convinși că pragul de cruzime și inumanitate pentru ruși, din păcate, este nu are nici o limită. Oamenii nu și-au revenit încă din punct de vedere moral din recentul atac nemilos cu rachete asupra unui coroan civil care se afla în direcția părții ocupate a regiunii Zaporojie. Atunci au fost uciși 32 de civili.

Teroarea cu rachete non-stop a orașului Zaporojie în urmă cu câteva zile, în noaptea de 9 octombrie, s-a transformat într-o altă tragedie de amploare. Când locuitorii orașului dormeau liniștiți, Rusia a decis, ca să spunem așa, să „răzbune” incidentul de pe podul Kerci petrecut pe 8 octombrie. La ora 02:00, ocupanții au lansat un atac cu rachete asupra zonelor rezidențiale ale centrului regional.

Ulterior, 5 clădiri de locuințe au fost complet distruse, iar aproximativ 40 au fost grav avariate. Până seara, s-a aflat despre moartea a 20 de civili. În total, 65 de ucraineni au murit în ultimele zile ale atacului în curs de la Zaporojie. Numărul răniților – 176 persoane. Aceste cifre sunt terifiante, pentru că privesc doar un oraș ucrainean. În fiecare zi, rușii ucid aproximativ 15-20 de civili ucraineni.

Rusia nu știe care sunt regulile războiului. Rusia disprețuiește normele dreptului internațional, deși a semnat convențiile de la Haga și Geneva. La prima vedere, nu îi pasă de responsabilitatea pe care fiecare rus o va purta pentru ceea ce a făcut nu numai în Ucraina, ci și în toate țările pe care Federația Rusă fie le-a ocupat, fie le-a distrus din cauza unui alt război fără sens început acolo.

Înfrângerea trupelor rusești în cursul unei contraofensive de succes ZSU obligă Kremlinul să nu facă decât să crească presiunea terorii asupra cetățenilor pașnici ucraineni. Un alt act de „răzbunare” pentru distrugerea Podului Kerci, o instalație ilegală care aprovizionează grupurile militare din sudul Rusiei, a devenit încă o altă crimă de război pentru Kremlin. Cu toate acestea, justiția va prevala la Haga la aceeași scară în care podul din Crimeea a luat foc pe 8 octombrie. Nimeni nu se îndoiește de asta.

#rachete #terorism #Zaporojie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button