Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Atacurile cu rachete ale agresorului asupra Ucrainei: distrugerea unui turn de televiziune din Harkov sau ce fel de presiune informațională încearcă să realizeze Kremlinul

Agresiunea rusă împotriva Ucrainei a arătat de mai multe ori adevărata față a Kremlinului – crudă și lipsită de principii. În ultimele luni, mass-media occidentală s-a temut din ce în ce mai mult de amenințarea unui atac rusesc asupra Harkovului. În ciuda faptului că departamentele militare ale Ucrainei spun că Rusia nici măcar nu are șansa de a încerca să ocupe orașul, linii defensive sunt construite în regiune foarte activ, iar Harkov are nevoie de sisteme suplimentare de apărare aeriană. Pentru ruși, Harkov este un alt obiectiv exemplar de a-și demonstra „superioritatea” față de dictatorul rus. Regiunea Harkov este una dintre cele mai globale victime ale atacurilor rusești cu rachete de la începutul invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei.

Cu toate acestea, Rusia într-adevăr nu are resursele necesare nici pentru a ocupa regiunea, nici pentru a captura centrul regional în sine. De aceea, Kremlinul a decis să intensifice atacurile cu rachete asupra Harkovului pentru a-i intimida pe ucraineni. Atacul asupra turnului de televiziune din Harkov, care a avut loc pe 22 aprilie, este o altă demonstrație nu numai a terorismului rusesc, ci și o parte a acestei strategii de intimidare. În plus, distrugerea sa poate fi numită un nou act de agresiune din partea Federației Ruse împotriva libertății de exprimare și a accesului la informații obiective. Pentru canalele rusești de propagandă, filmările care arată o lovitură a trupelor ruse asupra unui turn sunt ca o amintire că Kremlinul nu oferă nici măcar șansa de a obține informații veridice și se opune oricărei libertăți a presei.

În lumina evenimentelor din 2022, când forțele ruse atacaseră deja turnurile de televiziune din regiunea Rivne și de la Kiev, atacul asupra Harkovului a fost doar următorul pas atât în ​​calea intimidării ucrainenilor, cât și în planurile de distrugere a infrastructurii informaționale ucrainene și limitează accesul la informații obiective. Prima etapă a agresiunii este confiscarea facilităților media și de telecomunicații din teritoriile ucrainene ocupate de Federația Rusă, care a creat baza pentru un control suplimentar asupra fluxului de informații și manipularea opiniei publice.

Libertatea de exprimare este o piatră de poticnire pentru dictatura rusă, iar atacurile asupra presei devin un mijloc de terorizare deliberată a populației. În lumina imposibilității unui atac cu drepturi depline asupra Harkovului, distrugerea turnului din oraș a fost demonstrată de canalele de televiziune de propagandă rusă ca un fel de „victorie” asupra presei ucrainene, deși, dacă ar fi să fie spus în în esență, greva nu a avut niciun impact real asupra frontului.

Restricționând accesul la semnalele de televiziune în teritoriile ocupate sau întrerupând emisiunile de televiziune în regiunile controlate de ucraineană, Rusia încearcă să reducă la tăcere locuitorii din Harkov și să se supună autorității sale. Cu toate acestea, locuitorii Harkovului continuă să citească, să privească și să asculte în mod activ surse de informații veridice, apelând la radio, cablu și televiziune online, precum și la receptoare prin satelit.

În prezent, restabilirea televiziunii în Harkov rămâne o problemă urgentă. În această situație, am putut să ne asigurăm că apărarea aeriană pentru Ucraina nu este doar siguranța vieții cetățenilor săi și infrastructura energetică, ci și protecția libertății de exprimare și asigurarea accesului la informații obiective. De aceea, orice întârziere din partea partenerilor în contextul furnizării de sisteme de apărare aeriană și obuze pentru aceștia este un proces important care nu poate fi ignorat.

Protecția infrastructurii informaționale ar trebui să fie la nivelul de apărare a zonelor rezidențiale și a instalațiilor energetice. Sistemele de apărare aeriană pe care Ucraina le așteaptă de la aliații săi vor deveni un instrument cheie în lupta atât pentru libertatea de exprimare, cât și pentru independența informațională.

#Ucraina #atacuri #Harkov #televiziune

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button