Analize și opinii

Atacurile țintite ale Rusiei asupra obiectivelor civile ucrainene: zeci de morți și peste o sută de victime civile

În dimineața zilei de 8 iulie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra Kievului și a altor orașe ucrainene. Atacul a ucis 42 de persoane, inclusiv trei copii. Un total de 190 de civili au fost răniți. Printre țintele criminale ale agresorului s-a numărat spitalul de copii Okhmatdit, cea mai mare unitate de diagnostic și tratament pentru copii din Ucraina și una dintre cele mai mari din Europa. Copiii cu boli grave, inclusiv cancer, au fost tratați aici timp de mulți ani.

Prin acest atac, Rusia nu numai că și-a demonstrat dorința reală de a intra în așa-numitele “negocieri”, dar a confirmat și teza conform căreia își îndreaptă agresiunea împotriva civililor și copiilor. Continuă să comită genocidul poporului ucrainean în timp ce platformele mondiale precum ONU nu pot face nimic nu numai pentru a trage Rusia la răspundere, ci și pentru a o forța să părăsească organizația creată pentru a menține pacea și a asigura fundamentele dreptului internațional. Rusia doar o încalcă, în plus, folosind în continuare dreptul de veto. Organizația ignoră atât ilegalitatea prezenței Rusiei în organizație, cât și faptul că această țară, folosindu-și dreptul de veto, își justifică ea însăși crimele oribile împotriva civililor, inclusiv împotriva copiilor grav bolnavi.

Pentru a doua zi, Kremlinul a răspândit afirmații false conform cărora personalul militar ucrainean a fost tratat la Okhmatdit, în încercarea de a justifica atacurile asupra spitalului. Aceste minciuni sunt pe cât de scandaloase, pe atât de ipocrite. Spitalul tratează mii de copii de ani de zile, personalul vorbește public despre rezultatele muncii sale, iar administrația invită anual reprezentanți internaționali și donatori pentru a ajuta copiii grav bolnavi.

Este demn de remarcat faptul că rețelele sociale și mass-media din Rusia au jubilat în mod tradițional cu privire la moartea ucrainenilor. Rușii s-au bucurat de grevă și au făcut apel la repetarea acesteia, în timp ce oamenii îndepărtau resturile rezultate în urma loviturilor rusești din Kiev, Krivoy Rog, Pokrovsk și alte orașe. Aceste sentimente sunt împărtășite de o parte semnificativă a societății ruse. Această concluzie poate fi trasă accesând orice rețea socială, atât globală, cât și publică.

După cum sa menționat anterior, Okhmatdit ajută până la 18 mii de copii anual, efectuând aproximativ 7 mii de operații și oferind asistență de urgență pentru 20 de mii de pacienți. Atacurile asupra spitalului, care includ deteriorarea departamentelor de terapie intensivă, toxicologie și oncologie, precum și distrugerea clădirii de dializă, reprezintă o infracțiune gravă în Federația Rusă. Cu toate acestea, din păcate, este departe de a fi singura.

Ieri, Rusia a lansat un total de peste 40 de rachete de diferite tipuri, inclusiv rachete aerobalistice și de croazieră. Forbes estimează costul atacului la cel puțin 200 de milioane de dolari.

Rusia a ucis mai mult de o jumătate de mie de copii ucraineni de la începutul invaziei. În 2022, forțele ruse au bombardat Teatrul Dramatic din Mariupol, unde erau adăpostiți sute de civili, inclusiv copii. Aceste acțiuni demonstrează o strategie deliberată de distrugere a civililor.

Ultimul atac rusesc demonstrează necesitatea unui sprijin internațional sporit pentru Ucraina. Ridicarea restricțiilor privind utilizarea armelor occidentale pentru a lovi instalații militare din Rusia ar putea grăbi sfârșitul războiului și ar putea preveni alte distrugeri și victime, deoarece cu cât mai multe instalații militare rusești sunt distruse, cu atât mai puțin va putea Federația Rusă să repete metodic atacurile sale oribile cu rachete asupra civililor ucraineni.

#atac #8iulie #terorism

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button