Necategorizat

Au intrat în vigoare tarifele mai mici pentru energia electrică

De astăzi, 1 ianuarie 2023, au intrat în vigoare tarifele reduse pentru energia electrică furnizată de Premier Energy și Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Potrivit unei decizii a ANRE, care a aprobat vineri, 30 decembrie 2022, ofertele depuse de cele două companii, tariful energiei electrice a fost redus cu 26% – de la 4,62 lei la 3,42 lei/kWh, pentru clienții rezidențiali ai Premier Energy ale căror instalații electrice sunt racordate la o rețea de distribuție a energiei electrice de joasă tensiune (0,4 kWh), transmite sursa.

Pentru consumatorii similari FEE Nord, tariful a fost redus cu 17,4% – de la 4,65 la 3,84 lei/kWh. Motivul reducerii tarifelor a fost atribuit unei scăderi a prețului de achiziție a energiei electrice. Menționăm că Premier Energy a solicitat o reducere de tarif pînă la 3,8 lei pentru 1kWh pentru consumatorii casnici Premier Energy ale căror instalații electrice sunt conectate la rețeaua de distribuție a energiei electrice de joasă tensiune (0,4kWh), iar FEE Nord a solicitat o reducere pana la 4,16 lei pentru 1kWh.

Aceasta este a doua reducere a tarifului de furnizare a energiei electrice pentru consumatorii Premier Energy și FEE Nord în luna decembrie 2022. 

Pe 8 decembrie 2022, tariful energiei electrice a fost redus de la 5,91 la 4,62 lei/kWh (-21,8%) pentru consumatorii casnici Premier Energy, ale căror instalații electrice sunt racordate la rețeaua de distribuție de joasă tensiune (0,4 kW), prin decizia ANRE. Pentru consumatorii similari FEE Nord, tariful a fost redus de la 5,60 la 4,65 lei/kWh (-17%). 

Tarifele au fost majorate de 5 ori de la începutul anului, ultima majorare fiind pe 2 decembrie 2022.

#tarife #energie #criză

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button