Societate

Autoritățile din Republica Moldova sunt îngrijorate în ce privește vârsta și numărul consumatorilor de droguri în țara noastră

Autoritățile din Republica Moldova sunt îngrijorate de faptul că pe teritoriul țării scade foarte mult vârsta consumatorilor de droguri, devenind „cea mai gravă problemă a societății”. Despre aceasta a anunțat Ion Țurcanu, șeful Direcției Antidrog din cadrul INI, în platoul emisiunii „Freedom” de la TV8.

„Noi atestăm consumatori de droguri la o vârstă destul de fragedă, de 10 – 12 ani. Despre asta ne informează societatea civilă, cei care acordă asistență persoanelor consumatoare de droguri”, a declarat Ion Țurcanu.

De asemenea, Țurcanu a mai spus că se înregistrează multe persoane implicate pentru prima dată în traficul de droguri.

„Dacă în perioada anilor 1990-2000, în activitatea noastră polițienească întâlneam aceiași subiecți ai infracțiunilor, aceiași consumatori, astăzi atestăm noi subiecți. Depistăm persoane care au diferite roluri: curieri, depozitari de droguri, membri ai unor grupări criminale”, a mai precizat șeful Direcției Antidrog din cadrul INI.

Ion Țurcanu a subliniat că vârsta celor mai multe persoane care sunt trase la răspundere este între 18 – 20 de ani.

Oficial, potrivit statisticilor, numărul consumatorilor de droguri din Republica Moldova constituie 12 mii de persoane. Totuși, în realitate se estimează că această cifră ar trece de 30 de mii de persoane.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button