Societate

Autoritățile nu vor stabili deocamdată un termen de valabilitate pentru certificatele de vaccin

Autoritățile Republicii Moldova nu vor stabili deocamdată un termen de valabilitate a certificatelor de vaccinare anti-Covid 19, după exemplul UE unde acestea sunt valabile doar 9 luni fără o doză booster a unui vaccin.

„Deocamdată noi nu am stabilit. Aceasta nu este decizia Ministerului Sănătății. Probabil în acest sens va fi o deciziei a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, deoarece este vorba inclusiv de intrarea în țară, de circulația cetățenilor noștri. Având o rată de vaccinare mai joasă comparativ cu alte țări europene, cel mai important obiectiv pe care îl avem e să atingem o rată mai înaltă, dar nu să punem presiunea unei perioade limitate a certificatului de vaccinare”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco.

Precizăm că, în Republica Moldova, persoanele pot administra doza booster după patru luni de la încheierea schemei complete de vaccinare pentru a menține nivelul de protecție împotriva Covid-19, transmite sursa.

Comisia Europeană a decis că, începând cu 1 februarie, certificatul verde european să aibă o perioadă de valabilitate de maximum 9 luni dacă persoana respectivă nu are doza de rapel (booster) de vaccin anti-COVID.

#certificat_vaccin #pandemie #covid_19

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button