Societate

Bălțiul – mai poluat decât Chișinăul. Soluția găsită de autoritățile locale

În primele zile ale anului 2023, nivelul de poluare a aerului în Bălți a fost mai ridicat decât în Chișinău, anunță Agenția de Mediu. Pentru că cea mai mare concentrație de poluanți se înregistrează în zonele industriale și din cauza automobilelor, primarul spune că o soluție ar fi construcția unui drum de ocolire. În prezent, grație vântului, situația s-a îmbunătățit ușor.

Specialiștii anunță că motivele care au contribuit la acumularea poluanților ar fi condițiile meteorologice neobișnuit de calde pentru această perioadă a anului și lipsa mișcării intensive a maselor de aer. Totodată, de vină este numărul mare de automobile și fabricile cu un nivel sporit de emisii în atmosferă, scrie nordnews.

Amintim că, în primele zile ale noului an s-au înregistrat concentrații sporite pentru particulele în suspensie PM10mkm, limita fiind depășită de  2,8 ori. Pe data de 4 ianuarie, situația a început să se schimbe ușor din cauza vântului și a ploilor.

Totodată, din 3 ianuarie curent, Inspectoratul pentru Protecția Mediului efectuează verificări pentru identificarea companiilor care ard pneuri, uleiuri uzate sau deșeuri de plastic.

#Bălți #poluarea_aerului #Chișinău #autoritățile_locale

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button