Politică

BCS cere demisia Guvernului. Opoziția a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița. Anunțul a fost făcut de deputatul socialist Vasile Bolea, transmite sursa

Opoziția este nemulțumită de felul în care Guvernul gestionează problemele din țară și acuză cabinetul de miniștri, condus de Natalia Gavriliță, de creșterea prețurilor. Autorii moțiunii mai declară că Guvernul nu mai are susținerea poporului.

„Republica Moldova este condusă de un Guvern care nu mai are legimitate politică deoarece îi lipsește susținere suveranului în acest stat – susținerea poporului. Acest Guvern este hotărât să sacrifice bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova doar pentru a câștiga simpatiile birocrațiilor canceraliilor europene. Noi, fracțiunea blocului comuniștilor și socialiștilor vrem să-i dăm citire moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului R. Moldova și să o înaintăm președintelui Parlamentului așa cum prevede regulamentul”, a spus Vasile Bolea, deputat PSRM.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură poate fi înaintată de cel puţin 26 de deputaţi, iar pentru a demite Guvernul sunt necesare minimum 51 de voturi.

#PSRM #voturi #demisia_Guvernului_Gavrilița #moțiune_de_cenzură

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button