Politică

Comisia pentru Situații Excepționale ține la distanță „pușcașii” moldoveni de granița cu Ucraina

„Agenția Moldsilva” va asigura comercializarea volumului masei lemnoase de foc recoltate și/sau aflate în stoc exclusiv consumatorilor casnici, entităților de interes public, precum și prestatorilor de servicii sociale acreditați. Aceștia trebuie să notifice Ministerul Muncii și Protecției Sociale cu privire la volumele achiziționate în termen de 3 zile de la achiziție. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), prezidate de prim-ministra Natalia Gavrilița, transmite sursa.

Membrii CSE au mai decis că vânătoarea va fi permisă exclusiv pe terenurile deschise, în limitele cotelor de recoltare aprobate pentru sezonul de vânătoare 2022-2023.

„Tragerea și aflarea cu arma încărcată va fi interzisă la o distanță mai mică de 10 km de la frontiera de stat cu Ucraina, precum și la o distanță mai mică de 2 km de la periferiile municipiilor Chișinău și Bălți și de 1 km de la periferia oricăror altor localități. Totodată, pe perioada stării de urgență, se interzice introducerea de către cetățenii străini pe teritoriul țării a armelor și munițiilor pentru participarea la vânătoare”, mai anunță CSE.

O altă decizie se referă la persoanele juridice şi cele fizice înregistrate în calitate de întreprinzător – producători agricoli. Aceștia vor achita, nu mai târziu de data de 25 noiembrie a anului curent, impozitul pe bunurile imobiliare/impozitul funciar aferent bunurilor imobiliare/terenurilor existente sau dobândite până la data de 25 septembrie 2022.

#CSE #producători_agricoli #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button