Politică

75 de observatori internaționali vor monitoriza alegerile regionale din UTA Găgăuzia

Alegerile regionale din Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia vor fi monitorizate de 75 de observatori internaționali. Comisia Electorală Centrală a acreditat ultimii observatori internaționali pentru monitorizarea alegerilor bașcanului UTA Găgăuzia și a alegerilor parțiale pentru Adunarea Populară a UTA Găgăuzia din 30 aprilie 2023, informează sursa.

În cadrul ședinței de miercuri, 26 aprilie, au fost acreditați 11 observatori internaționali din partea Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, 9 observatori internaționali din partea Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și 2 observatori internaționali din partea Ambasadei Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova.

În data de 30 aprilie, locuitorii autonomiei găgăuze sunt chemați la vot pentru a-și alege cel de-al cincilea guvernator.  Mihail Formuzal, Victor Petrov, Nicolai Dudoglo, Serghei Cernev, Grigori Uzun susținut de PAS, Serghei Cimpoeș, Evghenia Guțul de la Partidul Șor și Dimitri Croitor luptă pentru a ocupa fotoliul de lider al autonomiei găgăuze în următorii 4 ani. 

#Gagauzia #alegeri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button