Internaţional

Biden a spus că Hamas trebuie distrus complet. Dar el a avertizat că ocuparea israeliană a Fâșiei Gaza ar fi o mare greșeală.

Președintele american Joe Biden consideră că mișcarea palestiniană Hamas trebuie distrusă complet, iar ocuparea israeliană a Fâșiei Gaza ar fi o mare greșeală. El a declarat acest lucru într-un interviu pentru CBS, transmite sursa.

În timpul conversației, Biden a fost întrebat dacă sprijină ocupația israeliană a Fâșiei Gaza în această etapă a războiului din Orientul Mijlociu. „Radicalii Hamas nu reprezintă întregul popor palestinian. Și cred că ar fi o greșeală ca Israelul să ocupe din nou Gaza. Dar este necesar să intrăm și să alungăm extremiștii Hezbollah în nord și Hamas în sud”, a răspuns președintele SUA.

Ca răspuns la o întrebare clarificatoare despre dacă Biden crede că Hamas trebuie eliminat complet, el a spus că acest lucru trebuie făcut. “Da asa cred. Dar trebuie să existe o autoritate palestiniană. Trebuie să existe o modalitate ca un stat palestinian să existe”, a spus el, numindu-i pe militanții Hamas „o grămadă de lași” care se ascund în spatele civililor.

Potrivit președintelui SUA, Israelul nu este acum pregătit să urmeze această cale, dar înțelege că o parte semnificativă a poporului palestinian nu împărtășește opiniile militanților Hamas și Hezbollah și, de asemenea, va face totul pentru a evita moartea civililor.

Ca răspuns la declarațiile lui Biden, ambasadorul Israelului în Statele Unite, Michael Herzog, a declarat pentru CNN că țara sa nu are intenția de a ocupa Fâșia Gaza și nu vrea să conducă viața a peste două milioane de palestinieni. La rândul său, ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a mulțumit președintelui SUA pentru recunoașterea poziției Israelului cu privire la distrugerea completă a Hamas.

Anterior, premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat „începutul formării unei operațiuni ofensive care va continua până la atingerea obiectivelor stabilite”, și anume distrugerea completă a capacităților Hamas.

O nouă confruntare între Israel și gruparea Hamas, care controlează Fâșia Gaza, are loc de mai bine de o săptămână. Pe 7 octombrie, militanții Hamas au pătruns în sudul Israelului, ucigând militari și civili și luând ostatici.

Ca răspuns, Israelul a început să lanseze lovituri masive, presupuse împotriva țintelor teroriste din Fâșia Gaza. Autoritățile israeliene au declarat oficial că țara se află în stare de război. IDF se pregătește pentru o operațiune la sol în Fâșia Gaza.

#Joe_Biden #Hamas #Fâșia Gaza #ocuparea_israeliană

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button