Analize și opiniiInternaţional

Bloomberg: Putin l-a demis pe Șoigu, „pierzând răbdarea că Ministerul Apărării este capabil să ducă război”

Bloomberg, citând surse, a explicat de ce președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Andrei Belousov ministru al Apărării al Federației Ruse în locul lui Serghei Șoigu, transmite sursa.

Potrivit a trei surse ale agenției care au vorbit sub condiția anonimatului, Putin, în ciuda relațiilor calde cu Șoigu, l-a transferat în funcția de secretar al Consiliului de Securitate pentru că „și-a pierdut în sfârșit răbdarea cu faptul că Ministerul Apărării este capabil să ducă un război în condiții de corupție endemică”.

Bloomberg subliniază că decizia de a schimba conducerea Ministerului rus al Apărării ar fi putut fi influențată și de rebeliunea fondatorului PMC Wagner, Yevgeny Prigozhin, în 2023, când participanții la rebeliune l-au acuzat pe Șoigu de eșecurile Rusiei la câmpul de luptă.

Două surse ale agenției familiare cu chestiunea au spus că Belousov, în vârstă de 65 de ani, a fost luat prin surprindere când Putin i-a cerut să conducă Ministerul Apărării. Cu toate acestea, el a fost de acord fără ezitare pentru că îl percepe pe Putin „nu doar ca un președinte, ci ca o figură globală care schimbă cursul istoriei mondiale”, a spus unul dintre interlocutorii lui Bloomberg.

O sursă a agenției apropiată de Kremlin susține că Putin l-a ales personal pe Belousov, „pentru că războiul trebuie purtat cu capul rece”.

Pe 12 mai, prin decretul său, președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Serghei Șoigu secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse. Fostul șef al Consiliului de Securitate, Nikolai Patrushev, se va muta într-o nouă funcție, care este încă necunoscută. În același timp, Putin a propus numirea economistului Andrei Belousov în funcția de ministru al apărării.

#Putin #Șoigu #război #demisia

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button