Politică

Borrell: Rusia nu este prezentă la Summit din cauza războiului din Ucraina

Rusia nu este prezentă aici (la Summitul Comunităţii Politice Europene) nu pentru că nu au vrut să o invite, ci pentru că Rusia este exclusă din comunitate (a ţărilor civilizate) pentru declanşarea războiului împotriva Ucrainei.

Potrivit Infotag, înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, le-a declarat jurnaliştilor acest lucru joi, înainte de începerea Summitului Comunităţii Politice Europene (CPE), transmite sursa.

“Sper că prezenţa atâtor lideri, la câţiva kilometri de graniţa cu Ucraina, va semnala unitatea multor, multor ţări în intenţia lor de a apăra ordinea internaţională, dreptul popoarelor de a-şi apăra propria suveranitate”, a spus Borrell.

El şi-a exprimat speranţa că acest semnal va ajunge şi în Rusia.

“Trebuie să lucrăm la trei aspecte: să sporim comunicarea între popoarele Comunităţii, să stabilizăm situaţia din Europa – avem o mulţime de probleme în Balcani. Şi, în sfârşit, asigurarea securităţii”, a spus vicepreşedintele Comisiei Europene.

Potrivit lui, stabilitatea, securitatea şi cooperarea sunt cuvintele-cheie pentru acest Summit.

Borrell a mai subliniat că Moldova are perspective clare de aderare la UE – “este necesar să se facă reforme şi calea este deschisă”.

#Summit #Borrell #Rusia #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button