Internaţional

Cadavrul lui Alexei Navalny a fost dat mamei sale

Cadavrul lui Alexei Navalny a fost dat mamei sale, Lyudmila Navalnaya, a declarat secretarul de presă al politicianului Kira Yarmysh, transmite sursa.

„Corpul lui Alexey a fost dat mamei lui. Mulțumim foarte mult tuturor celor care au cerut asta alături de noi. În acest moment, Lyudmila Ivanovna se află în Salekhard. Înmormântarea este încă să vină. Nu știm dacă autoritățile vor interveni în a le duce la îndeplinire așa cum dorește familia și așa cum merită Alexey. Vom raporta informații pe măsură ce devin disponibile”, a spus Yarmysh.

Directorul FBK Ivan Zhdanov a mulțumit tuturor celor care au cerut ca trupul lui Alexei Navalny să fie predat familiei sale. “Mulțumesc foarte mult. Mulțumesc tuturor celor care au scris și înregistrat mesaje video. Cred că Alexey ar spune că asta a fost și ar trebui făcut. Cadavrul lui Alexei Navalny a fost dat mamei sale”, a spus Jdanov.

Anterior, după cum a spus Jdanov, anchetatorii au înaintat mai multe condiții pe care Lyudmila Navalnaya trebuie să le accepte pentru ca trupul fiului ei să-i fie returnat. Anchetatorul a cerut ca rudele și asociații politicianului să păstreze informații despre înmormântarea sa secretă și să nu își ia rămas bun public. În seara zilei de 23 februarie, asociații lui Navalny au raportat că anchetatorul i-a dat un ultimatum lui Lyudmila Navalnaya, cerând ca aceasta să accepte să organizeze o înmormântare secretă pentru fiul ei în termen de trei ore. Mama lui Navalny a refuzat.

În dimineața zilei de 24 februarie, soția lui Alexei Navalnîi, Iulia, a lansat un recurs în care îl critica pe Vladimir Putin pentru că trupul politicianului decedat nu a fost dat familiei. „Astăzi se împlinesc nouă zile de când a murit soțul meu. Nouă zile de când Putin l-a ucis pe Alexei Navalnîi. Dar crima nu a fost suficientă pentru Putin. Acum își ține cadavrul ostatic”, a spus Yulia Navalnaya. Ea a numit falsă credința lui Putin în Dumnezeu și l-a acuzat de demonism.

#Navalnîi #cadavrul #înmormîntoare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button