Internaţional

Inovație în industria auto: Mașina zburătoare slovacă „AirCar” a trecut cu succes testele de siguranță

„AirCar” mașina zburătoare futuristă care se poate transforma dintr-un vehicul rutier într-un avion în mai puțin de trei minute este certificat pentru a zbura după ce a trecut testele de siguranță în Slovacia.

„AirCar” este certificat să zboare după ce a trecut testele de siguranță în Slovacia, unde a finalizat 200 de decolări și aterizări. Vehiculul zburător se poate transforma dintr-o mașină sport într-un vehicul zburător în mai puțin de trei minute, conform sursei.

Dezvoltatorii spun că AirCar ar fi grozav pentru călătorii de agrement și cu conducerea autonomă în viitor. Deși nu au fost dezvăluite încă detalii despre preț, AirCar ar putea fi pusă în vânzare în următoarele 12 luni.

Mașina zburătoare futuristă care poate atinge înălțimi de peste 24 de metri și viteze de peste 160 de km/h este cu un pas mai aproape de a fi pusă în vânzare.

Acest lucru se datorează faptului că nava „AirCar” cu mod dublu, care se poate transforma dintr-un vehicul rutier într-un avion în mai puțin de trei minute, este acum certificată oficial pentru a zbura după ce a trecut testele de siguranță în Slovacia.

A primit noul statut după ce a finalizat peste 200 de decolări și aterizări în timpul a 70 de ore de teste riguroase de zbor conform standardelor Agenției Europene pentru Siguranța Aviației (EASA).

Dezvoltatorii AirCar au spus că testele au inclus întreaga gamă de manevre de zbor și performanță, înainte de a adăuga că nava „demonstrează o stabilitate statică și dinamică uimitoare în modul avion”.

Ei au spus că procedurile de decolare și aterizare ale AirCar au fost realizate chiar și fără ca pilotul să atingă comenzile de zbor.

Certificarea de zbor vine la șase luni după ce AirCar a finalizat primul său zbor între orașe în Slovacia.

După aterizare, vehiculul s-a transformat într-o mașină sport în mai puțin de trei minute înainte de a fi condus către centrul Bratislavei.

AirCar Prototype 1, care are un motor cu elice fixă ​​de 160 de cai putere, este „copilul” profesorului Klein și a fost dezvoltat de firma slovacă KleinVision.

AirCar are aripi care se desfășoară și o singură elice în spate. Aripile se pliază când vehiculul este pe drum și ocupă spațiul unui loc de parcare normal.

Când toate testele de zbor impuse legal sunt finalizate, ei intenționează să monteze ambarcațiunii cu un motor mai puternic și speră să o aibă gata de vânzare în următoarele 12 luni.

AirCar Prototype 2, modelul de pre-producție, va fi echipat cu un motor de 300 de cai putere și este de așteptat să aibă o viteză de croazieră de 300 km/h  și o autonomie de 1.000 km.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button