Societate

Campania de imunizare „Vaccinează-te pe Nou, ca să sărbătorim pe Vechi!” s-a încheiat în acest weekend. Care sunt rezultatele

Primăria municipiului Chișinău informează că în acest weekend, pe 25 – 26 decembrie 2021, s-a încheiat Campania de imunizare „Vaccinează-te pe Nou, ca să sărbătorim pe Vechi!” Timp de 12 zile, în cadrul activității enunțate, s-au vaccinat 1263 de persoane, cu seruri validate la nivel internațional, inclusiv 210 cetățeni în ultimele 2 zile. Sursă.

Persoanele imunizate în cadrul Campaniei au beneficiat de bonuri pentru consum în localuri, oferite de partenerii HORECA.

Inițiativa a fost lansată de Primăria municipiului Chișinău, în parteneriat cu Asociația MĂR și s-a desfășurat în fiecare weekend, timp de 1,5 luni, din noiembrie și până acum, în sectoarele orașului: Ciocana, Buiucani, Botanica, Râșcani.

În context, Ion Ceban a amintit locuitorilor capitalei despre celelalte 70 de puncte de vaccinare funcționale din cadrul centrelor medicilor de familie, echipate corespunzător, care așteaptă oamenii pentru imunizare anti COVID-19. Mai mult, rămân deschise în continuare, pentru toți doritorii, punctele mobile, troleibuz și autobuz, care vor activa și pe parcursul lunii ianuarie 2022.

Conform statisticilor, numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 în municipiul Chișinău a ajuns la 137835, fiind înregistrate și 2773 de decese.

În prezent, în spitalele din capitală sunt internate 265 de persoane diagnosticate cu coronavirus, inclusiv 30 de pacienți, în stare foarte gravă se află la terapie intensivă. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate și 6 decese cauzate de COVID-19. 

Alți 860 de pacienți cu forme ușoare ale bolii se află în tratament la domiciliu.

Astfel, municipiul Chișinău, cu o rată de vaccinare de 43%, se încadrează în limitele de alertă epidemiologică „COD GALBEN”.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button