Societate

Campania „Pietonii în siguranță”: Trecerile pietonale vor fi securizate cu agenți de patrulare

Începând de astăzi, 21 februarie, Inspectoratul General de Poliție al Republicii Moldova a dat start campaniei sociale „Pietonii în siguranță”. Peste 600 de treceri vor fi securizate cu agenți de patrulare ai Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP), Inspectoratul de Poliție (IP) și Inspectoratul General de Carabinieri (IGC).

Conform sursei citate, în jur de 500 de angajați vor asigura securitatea circulației rutiere în apropierea liceelor, gimnaziilor și a școlilor primare. În total, la nivel național vor fi acoperite, zilnic, peste 660 de treceri pentru pietoni, iar în capitală circa 100.

Angajații poliției informează că campania „Pietonii în siguranță” se va desfășura zilnic, în intervalul orei 07.30 – 08.30. De asemenea, se planifică organizarea ședințelor de lucru cu reprezentanții autorităților publice locale, a întreprinderilor responsabile de organizarea transportului rutier de mărfuri și persoane, dar și a administratorii instituțiilor de învățământ.

„În această perioadă vom monitoriza traficul rutier, pentru a disciplina pietonii și conducătorii auto, precum și a reduce riscul de accidentare al acestora, dar vom pune și un accent aparte pe informarea pietonilor despre cum să traverseze corect și în siguranță strada”, menționează Inspectoratul General de Poliție al Republicii Moldova.

Potrivit datelor statistice, pe parcursul anului 2021, pe întreg teritoriul țării s-au produs 868 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, soldate cu 88 de persoane decedate și 806 persoane traumatizate.

#Pietonii_în_siguranță #treceri_pietonale #Inspectoratul_General_de_Poliție #agenți_de_patrulare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button