Război în Ucraina

Cancelarul austriac, către Putin: Războiul din Ucraina trebuie să se sfârșească

Cancelarul austriac Karl Nehammer a purtat discuții „foarte directe, deschise și dure” cu președintele rus Vladimir Putin, luni, la Moscova, în prima întâlnire a lui Putin cu un lider al Uniunii Europene de la începutul invaziei Ucrainei, care a început peste șase săptămâni în urma.

Austria, țară care se declară neutră, își obține 80% dintre gazele naturale din Rusia, menține în general legături mai strânse cu Moscova decât cea mai mare parte a Uniunii Europene, dar nu și acum, transmite sursa.

Nehammer și-a exprimat solidaritatea cu Ucraina și a denunțat aparente crime de război din partea Rusiei, în timp ce Guvernul său s-a alăturat altor țări UE în expulzarea diplomaților ruși, deși doar o fracțiune din marea prezență diplomatică rusă se află acolo.

„Nu este o vizită prietenoasă”, a spus Nehammer într-o declarație emisă de biroul său la scurt timp după întâlnirea de la reședința oficială a lui Putin, Novo-Ogariovo, în afara Moscovei.

Un purtător de cuvânt al lui Nehammer a declarat că întâlnirea a durat 75 de minute, ceea ce este relativ scurtă conform standardelor lui Putin.

Nehammer a repetat comentariile anterioare conform cărora a sperat să ajute la încheierea conflictului sau la îmbunătățiri pentru populația civilă asediată a Ucrainei, cum ar fi coridoarele umanitare. A vorbit puțin și despre replica lui Putin.

„Conversația cu președintele Putin a fost foarte directă, deschisă și dură”, a spus Nehammer în declarație.

Nehammer a vizitat sâmbătă Ucraina pentru a-și arăta sprijinul pentru Kiev. El a spus că a simțit că întâlnirea cu Putin este de datoria lui, pentru a „nu lăsa piatra neîntoarsă” în încercarea de a pune capăt conflictului.

„Cel mai important mesaj al meu către Putin a fost că acest război trebuie să se termine, pentru că într-un război sunt doar învinși”, a spus el în declarație.

În timp ce cancelarul german Olaf Scholz a spus că a salutat întâlnirea, reacțiile altor diplomați au dat dovadă de scepticism și chiar condamnare totală.

#război #Ucraina #Putin #Austria

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button