Război în Ucraina

Chestionarul de aderare la UE: Există o șansă istorică

Prim-ministra Natalia Gavrilița se arată optimistă în privința procesului de integrare europeană a R. Moldova, după ce țara noastră a primit la doar o lună de la depunerea cererii de aderare, chestionarul din partea Comisiei Europene. Acesta susține că există o șansă istorică în ce privește emiterea de către instituțiile UE a unei decizii pozitive privind parcursul european al R. Moldova.

„Am primit acest  hestionar în timp foarte  scurt, la o lună după depunerea cererii de aderare, am văzut vineri, a primit chestionarul și Ucraina, astăzi la Luxemburg acest chestionar i-a fost înmânat dlui vicepremier Nicu Popescu, credem că există o șansă istorică ca să fie o decizie pozitivă”, a declarat premierul Natalia Gavrilița, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, transmite sursa.

Aceasta susține că o eventuală decizie de acordare a statului de țară candidat ar ajuta R. Moldova în condițiile în care e una din țările cele mai afectate de războiul din Ucraina.

Șefa executivului susține că oferirea statutului de țară candidat ar reprezenta acordarea unei perspective de aderare, însă s-a arătat sceptică privind termenul în care R. Moldova ar deveni stat membru al UE.

#UE #aderare #Moldova

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button