Societate

Capitala economisește! Lumina de pe străzi va fi conectată cu o oră mai târziu

Iluminatul stradal din Capitală va fi conectat cu o oră mai târziu și deconectat cu o oră mai devreme, în contextul crizei energetice. Despre acest lucru a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, transmite sursa.

„Primăria Chișinău așteaptă decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale și recomandările care sunt obligatorii pentru toate autoritățile. Între timp, subdiviziunile Primăriei Chișinău pregăteasc planul de eficientizare energetică, care va fi ajustat conform cerințelor impuse și prezentate de Guvern, așa ca în cazul altor crize. Deocamdată a fost luată decizia de conectare cu o oră mai târziu și deconectarea cu o oră mai devreme a iluminatului stradal”, a scris Ceban pe o rețea de socializare.

Potrivit edilului Capitalei, s-a decis deconectarea oricăror instalații care nu sunt vitale pentru procesele tehnologice și nu afectează securitatea și sănătatea cetățenilor.

„Referitor la deconectările energiei electrice pe străzi, în parcuri și curți de bloc pe un termen mai lung, se va discuta la ședinta CSE unde vor fi analizate riscurile, astfel încât să nu fie în detrimentul siguranței cetățenilor. Iluminatul decorativ a fost deconectat de municipalitate, excepție fac cele care sunt direct legate de iluminatul stradal”.

Ion Ceban a declarat că, în ceea ce privește iluminatul decorativ la unii agenți economici, Primăria va solicita la fel prin decizia CSE ca agenții economici să le deconecteze.

#Ion_Ceban #Iluminatul_stradal #Primăria #economie

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button