Război în Ucraina

Care este locul prin care trupele ruse ar putea să ajungă în Transnistria?

Șeful Serviciului de Informații de Apărare al Ucrainei general-maiorul Kiril Budanov, susține că Insula Șerpilor este singurul loc prin care trupele ruse ar putea să ajungă pe teritoriul regiunii transnistrene ocupate a Republicii Moldova.

„Oricine controlează insula poate bloca oricând mișcarea navelor civile în toate direcțiile spre sudul Ucrainei… Insula Șerpilor este teritoriul Ucrainei și o vom elibera și vom lupta pentru ea cât avem nevoie. Acesta este un loc important din punct de vedere strategic pentru deschiderea rutelor comerciale, importul de arme și excluderea oricărei posibile acțiuni militare rusești pe teritoriul regiunii transnistrene, din care să poată ataca zona de vest a Ucrainei”, a spus general-maiorul Kiril Budanov, citat de site-ul instituției cu pricina, transmite sursa.

Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că insula are o importanță strategică atât pentru Ucraina, cât și pentru trupele ruse, deoarece permite controlul suprafeței și, într-o oarecare măsură, a situației aeriene în sudul Ucrainei.

Insula Șerpilor este, de asemenea, importantă din punct de vedere strategic în ceea ce privește capacitatea Rusiei de a efectua o aterizare navală tactică.

Marina rusească a ocupat insula pe 25 februarie, chiar la începutul invaziei Ucrainei. Forțele Armate ale Ucrainei au avut mai încercări să o elibereze, dar nu au reușit pe moment.

#război #Ucraina #Transnistria

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button