Politică

Carp califică informațiile apărute în spațiul public privind eventuale remanieri guvernamentale drept speculații

Vicepreședintele PAS, Lilian Carp, califică informațiile apărute în spațiul public privind eventuale remanieri guvernamentale drept speculații.

Deputatul PAS spune că, deocamdată, echipa Cabinetului de miniștri este una consolidată și nu sunt planificate demisii. Totuși, Carp nu exclude posibilitatea unor modificări în componența Executivului, în eventualitatea în care actualii membri nu-și vor onora obligațiunile, transmite sursa.

După ce în spațiul public a apărut informația că ar putea fi schimbată conducerea Ministerului de Interne, vicepreședintele PAS spune că astfel de scenarii nu sunt examinate la partid. Lilian Carp exclude și scenariul demiterii întregii componențe a Guvernului.

„La etapa actuală nu discutăm despre plecarea niciunui ministru, dar niciodată nu poți spune niciodată. Noi acum discutăm despre cum putem îmbunătăți procesul și calitatea guvernării. Dacă vom considera de cuviință că anumiți funcționari sau anumiți miniștri nu fac față activității lor, vom decide și vom schimba lucrurile. Dar la etapa actuală nu discutăm acest lucru. Și doamna Natalia Gavrilița a fost aleasă în calitate de prim-ministru pentru un termen de 4 ani”, a spus Lilian Carp în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Președintele Comisiei securitate, apărare și ordine publică s-a arătat însă mai puțin încântat de activitatea guvernatorului Băncii Naționale. Lilian Carp spune că există pretenții la activitatea șefului BNM, în condițiile în care instituția nu a venit cu prognoze pertinente privind creșterea inflației.

„În condițiile în care se fac declarații că Octavian Armașu nu a venit cu pronosticuri în privința ratei inflației și alte lucruri care oferă posibilitate Guvernului să-și planifice acțiunile, este un aspect pe care actualul șef BNM trebuie să răspundă. În condițiile în care Octavian Armașu nu va livra rezultate, va trebui să plece, va trebui să vină altul care poate să livreze”, a mai spus Lilian Carp.

Recent, și prim-ministra Natalia Gavrilița s-a arătat nemulțumită de activitatea guvernatorului BNM, pe care-l acuză că în ultimele 5 luni n-ar fi acționat pentru a minimiza creșterea inflației. Prim-ministrul a menționat că BNM este instituția responsabilă de managementul inflației, însă entitatea nu ar fi făcut nimic pentru a stopa majorarea galopantă a prețurilor.

#Carp #Guvern #speculații

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button