Politică

Cavcaliuc și Platon nu sunt căutați de către Interpol

Fugarii Gheorghe Cavcaliuc și Veaceslav Platon nu sunt anunțați în căutare internațională de către Interpol.

Despre acest lucru a anunțat Ambasadorul Regatului Unit în Republica Moldova, Steven Fisher, în cadrul unui interviu de la emisiunea „Dimensiunea Diplomatică” la Moldova 1, transmite sursa.

Excelența Sa, Steven Fisher a menționat că „nici o notă de cerere de la Interpol către autoritățile Britanice nu a fost trimise”. 

Totodată, ambasadorul a menționat că „Interpol nu a trimis nici o cerere către statele membre în privința lui Cavcaliuc sau Platon”.

„Vrem să cooperăm și vom coopera, dar nu putem să facem nimic fără o cerere oficială, legală și formală din partea autorităților instituțiilor competente.”, a menționat Steven Fisher.

Pe de altă parte, șeful Interpol Moldova, Viorel Țențiu, a confirmat pentru sursă președintele Partidului „PACE”, Gheorghe Cavcaliuc, a fost dat în căutare pentru arestul și extrădarea acestuia.

Biroul național Interpol a transmis secretariatului general al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale Interpol din Lyon, Franța, o solicitare.

Solicitarea e despre darea în urmărire internațională a omului de afaceri Veaceslav Platon și a președintelui Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, ex-șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button