Politică

Vlad Bătrâncea – noul secretar executiv al Consiliului Republican al PSRM

Consiliul Republican al PSRM s-a reunit, astăzi, în ședință. Astfel, Vlad Batrîncea, a fost ales în funcția de secretar executiv al formațiunii, conform sursei.

Membrii Consiliului au ales componența Comitetului Executiv. În conformitate cu noul statut, Comitetul Executiv este organul colegial de conducere al partidului pentru un mandat de 4 ani. Astfel, din componența noului organ de conducere al PSRM fac parte: Vlad Batrîncea, Olga Cebotari, Grigore Novac, Adela Răileanu și Maxim Lebedinschi.

Schimbările în structura PSRM au fost inițiate după ce pe 18 decembrie 2021, fostul lider al socialiștilor, Igor Dodon, a fost ales președinte de onoare al formațiunii. Atunci, conform unei note emise de PSRM, delegații Congresului „au adoptat Statutul Partidului Socialiștilor într-o nouă redacție, în care sunt indicate modificările în structura și atribuțiile noii conduceri a PSRM”.

Amintim că, la 18 octombrie 2021, socialistul Igor Dodon a anunțat că renunță la mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova, menționând că nu vede sensul aflării sale în Legislativ. Tot atunci, fostul președinte al țării a propus ca funcția de președinte al PSRM să fie lichidată.

#PSRM #Bătrâncea #secretar_executiv

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button