Societate

Cazuri noi de rujeolă și un val de Rotavirus în rândul copiilor din Chișinău

Rujeola nu se retrage din Capitală. În centrul pentru refugiați din strada Testemițeanu au fost confirmate 17 cazuri noi de infectare, unul rămâne suspect. Alte trei cazuri sporadice de îmbolnăvire s-au înregistrat în Chișinău și localitatea Hulboaca. Totodată, crește alarmant numărul infectărilor cu rotavirus, doar în luna aprilie fiind raportate 18 cazuri, scrie sursa

Potrivit șefului Direcției asistență medicală și socială Chișinău, Vladimir Bolocan, din cele 22 de cazuri suspecte de rujeolă de la centrul de refugiați, doar 17 cazuri au fost confirmate, patru cazuri au fost infirmate, iar un caz încă rămâne suspect.

„Totodată, există trei cazuri sporadice de infectare cu rujeolă în municipiul Chișinău și localitatea Hulboaca. Aceste cazuri nu eu legătură epidemiologică între ele și nu prezintă risc pentru infectare sau risc epidemiologic de dezvoltare a unui focar”, a declarat Vladimir Bolocan.

De altă parte, doar în prima jumătate a lunii aprilie, s-a înregistrat un cuantum de 50% din totalul de îmbolnăviri cu rotavirus din primul trimestru. 

„Dacă din ianuarie până în martie au fost în total au fost raportate doar 35 de cazuri de rotavirus, atunci în prima jumătate a lunii aprilie avem deja peste 18 cazuri și vreau să vă spun că doar 4 cazuri sunt în rândul copiilor care au fost vaccinați cu o doză. Vaccinul de rotravirus se face în primele luni de viață până la 6 luni, este un vaccin sigur, nu există nicio contraindicație pentru utilizarea lui, de aceea îndemn părinții să-și vaccineze copiii”, a menționat șeful Direcției.

Acesta a mai menționat, că în municipiul Chișinău, la moment, rata de vaccinare cu două doze contra rotavirusului, constituie doar 78%.

#vaccinare #rujeolă #copii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button