Economie

Ce se va întâmpla cu cei ce au trecut la NordGaz. Precizările lui Ceban

Consumatorii care au trecut de la Moldovagaz la NordGazFurnizare, compania care s-a angajat să livreze gazul de 10 lei promis de Ilan Șor, vor fi deserviți de Moldovagaz, pentru o perioadă de patru luni.

Despre acest lucru a anunța șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, care a precizat că aceată decizie vine după ce ANRE a lipsit NordGazFurnizare de licență, transmite sursa.

Moldovagaz anunță că, în calitate sa de furnizor de serviciu public de asigurare a aprovizionării cu gaze naturale de ultimă opțiune, a demarat procedura de semnare a contractelor cu consumatorii NordGaz, licență căruia, prin decizia a ANRE, a fost suspendată pentru trei luni.

Potrivit Legii gazelor naturale, acești consumatori trec la furnizorul de ultimă opțiune pe o perioadă de patru luni, fără a depune o cerere specială din partea lor.

Ceban precizează că urmează să expedieze în scris acestor consumatori, conform legislației în vigoare, în termen de opt zile de la data începerii furnizării gazelor în regim de ultimă opțiune, contractele de furnizare, evidența acestor consumatori fiind efectuată separat.

Amintim că pe 22 decembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a suspendat licența „Nordgaz Furnizare” S.R.L. pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale pentru un termen de trei luni.

#NordGaz

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button