Economie

Ce spune Maia Sandu despre bugetul organizării Summitului CPE

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat într-o conferință de presă că „beneficiile depășesc costurile”, răspunzând la întrebarea jurnaliștilor despre costurile organizării Summitului Comunității Politice Europene (CPE) din 1 iunie.

Potrivit președintelui, până la sfârșitul săptămânii, Ministerul de Externe va face public bugetul organizării Summitului CPE de la Bulboaca, transmite bani.md.

„O parte din bani au venit de la Consiliul European, iar restul a fost alocat din bugetul de stat”.

Doar pentru reabilitarea infrastructurii și amenajarea teritoriului au fost alocați 6,5 milioane de lei din bugetul țării.

Astfel, Consiliul Raional Anenii Noi a primit 782.000 de lei pentru lucrările de reparație și întreținere a drumului public Bulboaca – Chirca – Merenii Noi – Floreni. De asemenea, două milioane de lei au fost alocați pentru lucrări de amenajare a accesului către stația de transport public din Bulboaca. Lucrările de amenajare a parcării din aproprierea Castelului Mimi și terasamentul au fost făcute tot din acest buget.

Calea Ferată din Moldova a primit puțin peste jumătate de milion de lei pentru lucrări de reabilitare la Gara Chișinău, 1,9 milioane de lei pentru reabilitarea stației Bulboaca, 1,2 milioane de lei pentru reparația trenurilor modernizate și 84.140 de lei pentru acoperirea serviciilor de transport pentru participanții la Summit.

#Summitul_CPE #Maia_Sandu #bugetul_organizării

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button