Război în Ucraina

Ce urmărește Lukașenko? Colonel FSB: Este capabil să implice armata belarusă în război, fiind amenințat cu moartea

Autoproclamatul „președinte” al Belarusului, Alexander Lukașenko, este capabil să implice armata belarusă în războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dacă i se cere și fiind amenințat cu moartea, transmite sursa

Lukașenko știe bine că președintele rus Vladimir Putin a pierdut războiul, a declarat colonelul FSB în retragere, liderul opoziției ruse Ghenadi Gudkov, într-un interviu cu jurnalistul și fondatorul publicației Gordon, Dmitri Gordon, conform unian.net.

În opinia sa, pseudo-președintele Belarusului este, de asemenea, conștient de faptul că puterea sa stă doar pe baionetele forțelor de securitate.

„Dacă îi aruncă pe acești oficiali de securitate pe carne de tun, îl ajută să piardă această funcție. Pe de altă parte, Putin îl presează. Nu sunt bani, iar Putin îi dă bani de hrănit, pentru oficialii de securitate”, a spus interlocutorul.

Opozitivul a adăugat că Lukașenko se află într-o situație foarte „de rahat”, pentru că dacă aruncă forțele de securitate în luptă, acestea pot fi jignite și îl răsturnează.

„Eu personal cred că se va preface până la sfârșit loialitate față de Putin. El îi promite totul de 20 de ani și nu face nimic. Va folosi această tactică până la capăt, până când îi vor pune pistolul la tâmplă și vor spune: sau vă lovim acum, sau veți intra în război”, și-a împărtășit Gudkov părerea.

#Lukașenko #război #Ucraina #Ghenadi_Gudkov

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button