Război în Ucraina

Ucraina, cu ochii pe Tiraspol: Care sunt cele trei posibile amenințări

Deși autoritățile de la Tiraspol dau asigurări că nu intenționează să întreprindă careva măsuri violente asupra vecinilor, Ucraina nu ar exclude trei scenarii la care ar putea recurse Transnistria.

Potrivit ex-ministrului de externe și diplomatului Pavel Klimnik, Transnistria ar putea recurge la provocări, vărsări de sânge sau atacuri teroriste, transmite sursa.

Despre aceasta diplomatul a declarat în cadrul unui interviu pentru ТСН.ua.

Acesta a mai spus că o bună parte din soldații de acolo vor merge să lupte împotriva Ucrainei, la comanda FSB.

”Cineva va fugi, cineva va încerca să lupte. Totuși acesta este o Uniunea Sovietică, iar în fosta URSS mereu se vor găsi cei care vor merge la război”, a declarat acesta și a îndemnat autoritățile să-i urmărească cu mare atenție. 

”Există o forță specială în Transnistria, care este controlată de FSB. Moldovenii nu vor să lupte. Totuși, dacă trebuie să aperi țara, trebuie – e simplu. Acum, președinte Maia Sandu face pași fermi – luptă din greu cu influența rusă”. „Lumea rusă” trebuie curățată și în Moldova. Aceasta este prioritatea noastră cheie de siguranță. Nu există securitate în Moldova și nici securitate în Ucraina”, crede fostul ministru.

#Transnistria #Ucraina #amenințări #lumea_rusă #FSB

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button