Război în Ucraina

Ce vrea Putin de la Zelenski ca să pună capăt războiului

Kremlinul a cerut din nou Ucrainei să recunoască anexarea Crimeei de către Rusia și „independența” așa-numitelor republici din Donbas, „DNR” și „LNR”, pentru a pune capăt războiului.

Moscova consideră că Ucraina trebuie să fie de acord cu „realitățile teritoriale predominante”, a declarat de ministrul adjunct de externe al țării agresoare, Andrei Rudenko, într-un interviu pentru agenția de presă Interfax, scrie sursa.

În plus, partea rusă dorește ca Kievul să-și stabilească statutul neutru și non-nuclear. Potrivit viceministrului, Kremlinul va continua să insiste ca autoritățile ucrainene să dea un „răspuns clar” la propunerile Federației Ruse.

Rușii intenționează să-și adapteze acțiunile ulterioare cu situația „de pe teren”, care este în continuă schimbare. Rudenko a anunțat acordul Rusiei de a relua dialogul cu Ucraina dacă partea ucraineană „își exprimă dorința de a reveni la masa negocierilor”.

Reamintim că Biroul Președintelui Ucrainei a propus o serie de condiții pentru ca Moscova să reia procesul de negocieri pentru încheierea unui acord de pace.

În primul rând, Kievul insistă asupra încetării focului și a retragerii tuturor formațiunilor armate ruse de pe teritoriul ucrainean.

Anterior, șeful delegației ucrainene, David Arakhamia, a declarat că negocierile cu Federația Rusă ar putea fi reluate la sfârșitul lunii august. Până atunci, Kievul trebuie să-și consolideze poziția de negociere cu rezultate pe câmpul de luptă.

Între timp, președintele sârb Aleksandar Vucic a vorbit despre planurile lui Putin de a ocupa întregul Donbass și de a se întoarce către Ucraina și Occident cu o propunere . Liderul sârb consideră că „iadul” așteaptă Europa dacă propunerea șefului Kremlinului este respinsă.

#Putin #Zelenski #capăt_războiului

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button