Politică

Ceban anunță că Primăria Chișinău va contribui la pregătirea Summit-ului Comunității Politice Europene

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că Primăria municipiului Chișinău va contribui la pregătirea Summit-ului Comunității Politice Europene din 1 iunie, transmite sursa.

Edilul a declarat că se va interveni pe mai multe șantiere și vor fi reabilitate artere principale.

„Ne-am arătat deplina deschidere și pentru organizarea Summitului Comunității Politice Europene din 1 iunie. Vom interveni pe mai multe șantiere și vor fi reabilitate artere principale. Totuși, avem o solicitare și ar fi bine ca lucrările de pe mai multe străzi să fie făcute cu sprijinul nemijlocit al Guvernului, cum ar fi segmentele Aeroport-Porțile Orașului, șoseaua Hîncești până la Ialoveni și porțiunile de la Stăuceni și Cricova. Vor sosi multe delegații străine și importante, așa că ar fi bine să ne unim forțele”, a declarat Ceban.

La 1 iunie la Chișinău urmează aibă loc summit-ul Euronest. La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

#Ceban #Primăria_Chișinău #Summit_Comunității_Politice_Europene

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button