Politică

CECEM Bălți a decis cine se va duela în turul doi al alegerilor locale de la Bălți

Pe 19 decembrie, atunci când va avea loc turul II al alegerilor locale noi de la Bălți, pentru funcția de primar se vor duela candidatul independent Nicolai Grigorișin și Nicolae Chirilciuc, desemnat de Partidul Politic „Patrioții Moldovei”. O astfel de decizia a fost luată de către consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălți nr. 2. Sursă.

În primul tur, pentru Nicolai Grigorișin au votat 6 951 de persoane, iar pentru Nicolae Chirilciuc – 416.

Cum au ajuns ei doi în turul II?

Acest lucru a fost posibil după ce Marina Tauber a fost exclusă din cursa pentru funcția de primară de Bălți, iar la o zi distanță, PAS anunță că îl retrage pe Boris Marcoci din cursa electorală. Mai trece o zi și Alexandr Nesterovschi, candidatul BECS, s-a retras și el.

Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale noi pentru funcția de primar(ă) a municipiului Bălți, care urma să aibă loc duminică, 5 decembrie la Bălți, a fost suspendat. O Hotărâre în acest sens a fost adoptată de către membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) duminică, 5 decembrie, la ora 6.20, cu 40 de minute înainte de deschiderea secțiilor de votare de la Bălți.

Decizia a fost luată după mai multe ședințe de judecată care s-au desfășurat inclusiv pe parcursul ultimelor două nopți și în urma cărora Marina Tauber, una dintre cei doi candidați care urmau să se dueleze în turul doi de la Bălți, a fost exclusă de Judecătoria Bălți din cursa electorală, iar Curtea de Apel Bălți a menținut decizia instanței de fond. Ulterior, avocații Marinei Tauber au atacat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) decizia CA Bălți.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button