Internaţional

Cel puțin 118 persoane au murit într-un cutremur puternic din China

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a produs în noaptea de 19 decembrie în nord-vestul Chinei. Epicentrul cutremurului a fost în provincia Gansu. Cutremurări puternice au fost simțite și în provincia vecină Qinghai, relatează sursa.

În dimineața zilei de 19 decembrie, autoritățile locale au anunțat că în Gansu, cutremurul a ucis 105 persoane și a rănit 397 (medicii au evaluat starea a 16 victime ca fiind critică). În Qinghai, conform ultimelor date, 13 persoane au fost ucise și 182 au fost rănite.

Cutremurul a produs pagube importante infrastructurii: alimentarea cu apă, electricitate, comunicațiile au fost întrerupte, drumuri și alte dotări au fost avariate, au transmis autoritățile locale, fără a preciza încă detalii.

Operațiunea de căutare și salvare, care implică câteva mii de oameni, este complicată de condițiile meteorologice. Într-o serie de zone afectate, temperatura aerului a scăzut la minus 14 grade Celsius noaptea. Din cauza înghețului, a remarcat presa chineză, fereastra de 72 de ore în care este necesară salvarea celor prinși sub dărâmături este redusă semnificativ.

Există mai multe zone active din punct de vedere seismic în China. Astfel, în provincia Gansu, precedentul cutremur cu o magnitudine de peste 5 a fost înregistrat în 2019. În 2008, unul dintre cele mai distructive cutremure din lume a avut loc în provincia Sichuan din sudul Chinei, ucigând 87,5 mii de oameni și rănind 375 mii.

#cutremur #China #victime #Gansu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button