Societate

Certificatul de operator aerian al Air Moldova a fost revocat de Autoritatea Aeronautică Civilă

Certificatul de operator aerian (AOC) al Air Moldova a fost revocat de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC). Decizia a fost luată la propunerea Comisiei de certificare, care a constatat că până în prezent, Air Moldova, aflat în proces de restructurare accelerată de mai bine de jumătate de an, nu a prezentat nicio dovadă care confirmă înlăturarea neconformităților în termenul stabilit, nu deține nicio aeronavă operațională și nu întrunește cerințele minime pentru deținerea unui AOC, transmite sursa.

Revocarea certificatului prevede că Air Moldova nu mai are statut de operator aerian, fiind privată de dreptul de a opera zboruri comerciale.

Anterior, AAC a suspendat temporar certificatul de operator aerian, pentru o perioadă de 6 luni, acordând termen maxim prevăzut de Codul aerian, pentru identificarea unei aeronave care ar putea fi utilizată în transporturile aeriene și inclusă în AOC. Potrivit AAC, la expirarea perioadei, revocarea AOC a fost inevitabilă, din cauza lipsei a cel puțin o aeronavă ce ar deține un certificat de navigabilitate valabil.

Air Moldova va fi notificată oficial despre revocarea certificatului de operator aerian. Ulterior, dacă va dori să reia zborurile, compania poate iniția un nou proces de certificare, în vederea obținerii certificatului de operator aerian, în conformitate cu reglementările naționale.

Compania nu a venit deocamdată cu o reacție.

TV8.md reamintește că pe 2 mai 2023, Air Moldova, companie asociată cu fugarul Ilan Șor, a depus în instanță cererea de aprobare a restructurării accelerate a companiei. Recent, planul de restructurare a intrat în posesia echipei Cutia Neagră PLUS. Jurnalista Stela Mihailovici a investigat timp de câteva luni cum își duce Șor spre îndeplinire planul loviturii de grație asupra „Air Moldova”.

#Air_Moldova#certificat

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button