Societate

CESP a stabilit situația epidemiologică din Capitală: Chișinăul trece la cod galben de alertă

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP) a aprobat o nouă decizie în privința situației epidemiologice din Capitală. Sursă.

Astfel, în Chișinău se stabilește cod galben de alertă privind situația epidemiologică. Totodată, HoReCa va activa la 50 % din capacitate în perioada sărbătorilor de iarnă în cazul organizării meselor festive și corporative.

În perioada sărbătorilor de iarnă, CESP atenționează agenții economici din domeniul HoReCa și organizatorii de festivități să limiteze organizarea meselor festive și corporative. În cazul organizării unor asemenea evenimente, numărul celor prezenți se va limita la 50 % din capacitatea sălii. Accesul va fi permis doar cu prezentarea certificatelor COVID-19

Ce presupune pragul de alertă cod galben

Pragul de alertă cod galben va fi stabilit în cazurile în care incidența COVID-19 va fi între 50 și 99 de cazuri la 100 000 de locuitori pentru ultimele șapte zile cumulativ.

În acest caz, instituțiile de învățământ vor activa în regim obișnuit, cu prezența fizică a elevilor, iar unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă, cu respectarea măsurilor de protecție în vigoare.

Pragul de alertă galben prevede câteva scenarii pentru organizarea evenimentelor private: participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare, cu asigurarea spațiului de cel puțin patru metri pătrați, fie participarea a maximum 300 de invitați, cu obligația ca aceștia să prezinte certificatul COVID-19. De asemenea, vizitatorii cinematografelor, a sălilor de concerte în spații închise și deschise, a cluburilor de noapte sau a festivalurilor vor trebui să prezinte certificatul COVID-19.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button