Război în Ucraina

Cetăţeni ai Ucrainei şi Moldovei sub ameninţarea atacurilor ruseşti

Rusia continuă teroarea cu rachete a Ucrainei, încercând să distrugă infrastructura energetică a țării. Acest lucru nu îi sperie pe ucraineni, ci doar crește gradul de ură față de agresor. Toate consecințele atacurilor cu rachete sunt eliminate de urgență, datorită muncii bine coordonate a serviciilor specializate, unui nivel ridicat de coordonare a proceselor de management și conștientizării cetățenilor țării.

La 31 octombrie, Rusia a folosit spațiul aerian al Moldovei, în special regiunea transnistreană necontrolată de Chișinău, pentru a bombarda Ucraina. O astfel de activitate a fost deja înregistrată înainte, dar acum a dus la căderea uneia dintre rachetele rusești pe teritoriul Republicii Moldova din cauza activității apărării aeriene ucrainene. Ceea ce s-a întâmplat ar putea duce la moartea localnicilor din orașul Naslavcha, ceea ce nu deranjează deloc Kremlinul.

Rusia ignoră poziția Moldovei pe arena internațională de la ocuparea Transnistriei în 1990. Prin acțiunile sale, Federația Rusă arată clar că nu consideră Moldova un stat independent și independent. Din cauza ocupării unei părți a teritoriului său de către ruși, Republica se confruntă cu probleme pe drumul spre integrarea europeană. Kremlinul se amestecă activ în treburile interne ale statului, iar utilizarea cvasi-entității transnistrene, care nu este controlată de Chișinău, pentru a efectua lovituri cu rachete asupra Ucrainei vecine este chintesența cinismului și ipocriziei lui Vladimir Putin. Rusia continuă să încalce suveranitatea Moldovei și, de asemenea, încearcă să o tragă în război, încercând să o umilească în acest fel pe arena internațională.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a condamnat atacul armatei ruse asupra instalațiilor energetice ucrainene. Din 2014, Moldova sprijină în mod activ Ucraina, deoarece conducerea țării este bine conștientă de amploarea agresiunii și cruzimea imprevizibilă a rușilor. La 31 octombrie, ambasadorul Rusiei Oleg Vasnețov a fost chemat de urgență la sediul Ministerului de Externe al Republicii Moldova pentru a anunța decizia de a declara un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chișinău persona non grata în țară. I s-a ordonat să părăsească imediat teritoriul Republicii. Nu a fost dezvăluit numele lucrătorului, precum și motivele exacte ale expulzării acestuia. Unele mass-media relatează că acest angajat a fost implicat în spionaj și încercări de a se amesteca în politica Moldovei. Decizia a fost determinată de căderea fragmentelor unei rachete rusești în orașul Naslavcea și, spun sursele, de informații despre o tentativă de lovitură de stat iminentă a FSB la Chișinău.

Prezența UAV-urilor rusești de nivel operațional-tactic a fost înregistrată în zona de 5-10 km de la granița Republicii Moldova cu România. Aceasta confirmă conștientizarea încercării Kremlinului de a provoca blocul NATO. Orice amestec al Rusiei în treburile interne ale Moldovei dăunează cetățenilor Republicii. Prezența militară a grupurilor de grevă pe teritoriul regiunii transnistrene necontrolate de Chișinău reprezintă o amenințare directă la adresa vieții populației civile.

Rusia încearcă să-și acopere rachetele de apărarea aeriană ucraineană cu prețul vieții cetățenilor moldoveni. Aceasta ar trebui să arate încă o dată comunității mondiale amploarea rolului distructiv al enclavei ilegale transnistrene, pe care Federația Rusă o menține și o finanțează fără niciun mandat, împotriva voinței și dorinței moldovenilor, de mai bine de 20 de ani. Țările civilizate sunt obligate să intervină în situație și să aplice toate mecanismele posibile pentru a salva viețile cetățenilor ucraineni și moldoveni. Statul rus este un ocupant și un terorist care continuă să încalce dreptul internațional și să amenințe securitatea mondială.

#atacuri_ruseşti #Moldova #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button