Război în Ucraina

CNN: Forțele armate desfășoară „operațiuni formative” în pregătirea ofensivei

Forțele armate ale Ucrainei au început să desfășoare „operațiuni formative” în așteptarea contraofensivei planificate pe front. Acest lucru a fost spus pentru CNN de două surse înalte, un oficial al Pentagonului și un oficial occidental, transmite sursa.

După cum explică canalul, „operațiunile formative” includ lovituri împotriva țintelor precum depozitele de arme, centrele de comandă, sistemele blindate și de artilerie și au ca scop pregătirea câmpului de luptă pentru o ofensivă. Aceasta este o tactică standard înainte de operațiuni majore, adaugă jurnaliștii. În toamna lui 2022, când Ucraina a lansat o contraofensivă în părțile de sud și nord-est ale țării, aceasta a fost precedată și de atacuri aeriene.

Potrivit oficialului militar american, aceste operațiuni pregătitoare ar putea continua cu multe zile înainte de începerea fazei principale a ofensivei. De asemenea, astfel de operațiuni pot avea ca scop derutarea inamicului.

În ajunul președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, într-un interviu acordat presei britanice, acesta a spus că Forțele Armate ale Ucrainei au nevoie de timp suplimentar pentru a pregăti o contraofensivă, inclusiv pentru a primi armele promise de aliații occidentali.

În seara zilei de 11 mai, unele canale de telegram pro-Kremlin au început să răspândească informații despre presupusa contraofensivă lansată a Forțelor Armate ale Ucrainei. În special, s-a raportat despre descoperirea armatei ucrainene în regiunea Soledar și despre operațiunea de încercuire a rușilor în Bakhmut, precum și despre un număr mare de tancuri ucrainene în apropiere de Harkov, îndreptându-se spre granița cu Federația Rusă.

La scurt timp, Ministerul rus al Apărării a anunțat oficial că rapoartele despre „descoperiri în domeniul apărării” în diferite părți ale liniei de contact din Ucraina nu sunt adevărate. La Kiev, ei nu au făcut niciun comentariu cu privire la posibila mișcare a trupelor lor.

#război_în_Ucraina #operațiunile_formative #ofensivă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button