EconomieSocietate

Chișinăul nu rămâne fără apă! Andrei Spînu: Premier Energy a ajuns la un numitor comun cu Apă-Canal

Pericolul deconectării apei în municipiul Chișinău s-a diminuat. Compania Premier Energy a ajuns la o înțelegere cu Întreprinderea municipală Apă-Canal Chișinău privind reeșalonarea datoriilor, a anunțat Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite sursa.

„Din informațiile publice, costul energiei electrice în tarif nu ar trebui să fie mai mare de 65 de bani, respectiv solicitarea de majorare cu 10-12 lei sunt cheltuieli care trebuie să le demonstreze Apă Canal la ANRE. În condițiile actuale când prețul la energie influențează scumpirea apei cu 65 de bani e inadmisibil ca tariful să fie dublat. Tare sper ca primarul cu Apă Canal să găsească soluția optimă”, a punctat Spînu.

Anterior, Apă-Canal Chișinău a fost preavizată de către compania „Premier Energy Distribution” S.A. că la data de 21 noiembrie curent, datoria acumulată pentru consumul de energie electrică la locurile de consum aflate în gestiunea furnizorului de apă constituia suma de 5 608 368,81 lei,

Distribuitorul de energie a avertizat S.A. Apă-Canal Chișinău că neachitarea datoriei până la data de 24 noiembrie curent ar putea duce la deconectarea instalației.

#Chișinău #apă #Andrei Spînu #Apă-Canal #Premier Energy

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button