Politică

Cine vrea să stea la sfat cu Igor Grosu? Țara, ora și locația unde vă așteaptă speakerul

Tradițional, în cadrul fiecărei vizite de lucru peste hotare, președintele Parlamentului, Igor Grosu, are întrevederi cu moldovenii din diasporă. De această dată, speakerul Grosu invită moldovenii din Praga, Cehia, la o discuție de suflet. Igor Grosu, într-un mesaj publicat pe Facebook, a anunțat unde va avea loc întrevederea și cine poate participa, transmite sursa.

„Dragi cetățeni stabiliți în Republica Cehă, în perioada 24-25 aprilie, voi participa la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană, care va avea loc la Praga. Cu această ocazie, vă invit la o discuție, în seara zilei de 25 aprilie, ora 18:00, la sediul Ambasadei Republicii Moldova în Republica Cehă, la adresa: str. Juarezova nr. 14, PRAHA 6 -Bubeneč. Pentru o mai bună organizare, confirmați participarea la adresa de e-mail a Ambasadei: praga@mfa.gov.md. Vă aștept cu drag”, scrie speakerul.

Amintim că președintele Parlamentului, Igor Grosu, va participa la Conferința Președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Reuniunea va avea loc în perioada 24-25 aprilie, la Praga, fiind găzduită de Parlamentul Cehiei. Este pentru prima dată când Republica Moldova va participa la acest eveniment în calitate de țară candidată la aderarea la UE.

Pe parcursul a două zile, președinții parlamentelor din UE, președintele Parlamentului European și președinții parlamentelor țărilor candidate vor discuta subiecte comune de actualitate. În prima zi va avea loc un schimb de opinii despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și răspunsul UE la respectivul context geopolitic. Cea de-a doua sesiune se va focusa pe discuții referitoare la rolul UE în cooperarea democrațiilor, consecințele războiului informațional, protejarea de dezinformare, aspectele legate de securitate. La finalul celor două zile de dezbateri va fi adoptată declarația finală a conferinței.

În cadrul Conferinței de la Praga, va avea loc și o reuniune a președinților parlamentelor țărilor candidate la UE, la care va participa și Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Vor fi discutate prioritățile și provocările cu care se confruntă țările candidate la aderarea la UE.

#Igor_Grosu #UE #întrevederi_cu_moldoveni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button