Societate

CNA a reținut un funcționar din Edineț. Suspectul este bănuit pentru mită în valoare de 900 de euro pentru serviciile sale

Un funcționar din Edineț este cercetat penal de ofițerii DGT Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție pentru trafic de influență. Acesta ar fi „aranjat” eliberarea unui permis de conducere, iar pentru serviciile sale ar fi pretins și primit 900 de euro mită.

Potrivit datelor anchetei, bărbatul ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției de înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto din orașul Bălți. Suspectul ar fi pretins că poate organiza susținerea cu succes a probelor teoretice și practice, cu eliberarea ulterioară a permisului de conducere de categoria B.

Pentru că nu s-ar fi ținut de cuvânt, tânărul a fost denunțat la CNA, fiind reținut pentru 72 de ore. Bărbatul a fost recunoscut în calitate de bănuit, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă de până la șase ani de închisoare sau amendă în mărime de la 150 la 200 de mii de lei.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție.

În perioada 2020-2021, CNA a documentat peste 100 de cazuri, preponderent de trafic de influență, privind acțiunile persoanelor implicate în obținerea frauduloasă a permiselor de conducere.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button