Politică

Comisia Comună pentru Integrare Europeană RO-MD se întrunește la Chișinău

O rezoluție care vizează procesul de integrare europeană a Republicii Moldova va fi semnată la cea de-a IX-a Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României (CCIE), care se va desfășura pe 28 martie la Chișinău. La final, copreședinții CCIE, Petru Frunze și Andrei Daniel Gheorghe, vor face declarații de presă, transmite IPN.

Delegația CCIE se va afla în Republica Moldova în perioada 26-29 martie. Agenda vizitei include întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu prim-ministrul Dorin Recean. De asemenea, oficialii vor participa la conferința „105 ani de la unirea Basarabiei cu România. Alexandru Marghiloman şi principalii săi colaboratori – destine în istorie”, care va avea loc pe 27 martie. Parlamentarii români vor vizita și câteva localități. Vor participa, la Ialoveni, la dezvelirea bustului lui Alexandru Marghiloman și al lui Ion Inculeț. Vor merge la Ungheni, la Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria”, podul rutier de peste Prut și Parcul „Micul Cluj”.

Tot pe 27 martie, la Chișinău este așteptată conducerea Parlamentului României: președintele Camerei Deputaților, Ion-Marcel Ciolacu, și președintele interimar al Senatului, Alina-Ștefania Gorghiu.

Comisia Comună pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a fost constituită în anul 2010. Din ea fac parte câte zece deputați din legislativul de la Chișinău și cel de la București. Conform regulamentului, Comisia se întrunește anual în două reuniuni, alternativ în Republica Moldova și în România.

#Comisia_Comună #Integrare_Europeană #Chișinău

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button