Politică

Culmea propagandei la Moscova? S-a anunțat un concert dedicat „nostalgiei sovietice” în principala biserică din Rusia

La Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova se va desfășura un concert dedicat „nostalgiei sovietice”. Biletele au apărut deja pe mai multe platforme online din Rusia, iar unele pagini web anunță că deja au fost epuizate, transmite sursa.

Melodiile din URSS vor răsuna în principala biserică a Rusiei pe 16 septembrie. Conform Meduza, organizator este Centrul de Dezvoltare a Culturii, care precizează că vor răsuna melodii ale unor artiști celebri în perioada sovietică precum Iosif Kobzon, Edita Pieha sau Muslim Magomaev.

„Îți amintești ce delicioasă era înghețata. Și ce fel de filme se făceau? Iar oamenii atunci erau mai buni, mai simpatici… O persoană născută în URSS are multe motive să fie nostalgică. Deși multe atribute ale vieții și culturii sovietice rămân pentru totdeauna în trecut, altele nu au avut același destin trist. De exemplu, melodiile preferate”, spun organizatorii, menționând că spectatorii „vor călători în trecut”.

Jurnaliștii ruși precizează că un concert similar a mai avut loc în catedrală în iunie. Potrivit lor, biserica datează din secolul XIX și a fost distrusă în 1931. În perioada lui Hrușciov acolo era o piscină, iar reconstrucția catedralei a fost demarată în 1990. Sala în care va avea loc concertul s-a inaugurat în 1990, pentru ședințe, slujbe, festivaluri, concerte de muzică simfonică, conferințe și spectacole ale ansamblurilor folclorice și conferințe.

#Propaganda #Moscova #concert #nostalgia_sovietică

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button