Internaţional

Compania Apple acordă bonusuri semnificative angajaților ca să nu plece la concurenți

Grupul american Apple a decis să acorde bonusuri semnificative unor ingineri, în încercarea de a păstra angajații și a evita plecarea lor la companii concurente, precum Meta Platforms, care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, transmite sursa.

Săptămâna trecută managerii de la Apple i-au informat pe unii ingineri care se ocupă de design, hardware și software că vor primi bonusuri extraordinare sub formă de acțiuni, potrivit unor surse din apropierea acestui dosar.

Aceste opțiuni cu acțiuni pot fi exercitate pe o perioadă de patru ani, ceea ce oferă un stimulent suplimentar pentru a rămâne în cadrul companiei.

Bonusurile, care au venit ca o surpriză pentru cei care le vor primi, variază între 50.000 și până la 180.000 de dolari în unele cazuri. 

Majoritatea inginerilor vor primi bonusuri echivalente cu aproximativ 80.000, 100.000 și 120.000 de dolari sub formă de acțiuni, au adăugat sursele care au dorit să își păstreze anonimatul.

Meta a recrutat 100 de ingineri de la Apple în ultimele luni

Apple este implicat în prezent într-un adevărat război pentru angajații talentați cu alte companii din Silicon Valley și din alte părți iar Meta constituie o amenințare deosebită. 

În ultimele luni, Meta a reușit să recruteze aproximativ 100 de ingineri de la Apple însă nici producătorul telefoanelor Apple nu a stat degeaba și a atras câțiva angajați de la Meta. 

Cele două companii urmează să devină rivali agresivi pe segmentul headset-urilor şi ceasurilor inteligente cu realitate virtuală și augmentată, ambele firme intenționând să lanseze importante echipamente hardware în următorii doi ani.

Bonusurile dezvăluite de Bloomberg nu fac parte din pachetele normale de recompense acordate de Apple, care includ salariu de bază, acțiuni și bonusuri în numerar. 

Apple acordă uneori bonusuri suplimentare în numerar angajaților dar sursele precizează că mărimea celor mai recente opțiuni cu acțiuni este atipică și, în plus, momentul este unul surprinzător. 

Sursele au estimat că între 10% și 20% din inginerii din diviziile vizate vor beneficia de aceste bonusuri extraordinare, scrie Agerpres.

Însă acest ultim an, program de bonusuri i-a nemulțumit pe unii ingineri de la Apple, care nu au beneficiat de ele și susțin că procesul de selecție este arbitrar. 

Valoarea unora dintre bonusuri este echivalentă cu întreg pachetul de acțiuni acordat într-un an anumitor manageri și în plus ar putea să crească dacă prețul acțiunilor Apple continuă să crească. 

Pe parcursul acestui an, titlurile Apple au crescut cu 36% ceea ce duce capitalizarea de piață a companiei la aproape 3.000 de miliarde de dolari.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button