Societate

Compensația la termificare va fi aplicată pentru două luni

În municipiul Chișinău, compensația pentru luna noiembrie – oferită de autoritățile locale la efectuarea plăților pentru resursele energetice și serviciile comunale în perioada rece a anului – va fi inclusă în factura pentru luna decembrie.

Astfel, în chitanțele care vor veni în ianuarie va fi aplicată atât compensația pentru luna noiembrie, cât și cea pentru luna decembrie, a precizat pentru IPN Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA).

Conform sursei, persoanele care au beneficiat de acest ajutor în anii precedenți trebuie să-și reconfirme cererile de acordare a compensației doar în cazul în care au avut loc modificări în veniturile sau în componența familiei.

Ion Burdiumov a precizat că sunt eligibile pentru aceste compensații familiile al căror venit lunar per persoană, pentru anul fiscal precedent datei depunerii cererii, nu a depășit 3 mii de lei. În cazul familiilor tinere, venitul lunar per persoană nu trebuie să depășească 5 mii de lei.

Compensația constituie 40% din suma calculată conform tarifului în vigoare pentru agentul termic. În cazul locuințelor încălzite cu gaze sau alte surse energetice, compensația constituie 500 de lei lunar pentru o familie.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button