Societate

Intervenție chirurgicală în premieră la Institutul de Neurologie, realizată în baza unui acord de colaborare cu medicii din Ucraina

Premieră în medicina din Republica Moldova! La Chișinău va avea loc prima intervenție de înlăturare a schwanomului vestibular prin abord translabirintic. Operația va fi făcută joi, 9 decembrie, la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie. Pacientul este un bărbat de 60 de ani, diagnosticat cu schwanom vestibular de gradul II-III.

Intervenția va fi efectuată, în baza Acordului de colaborare între USMF „Nicolae Testemițanu” și Institutul de Otolaringologie „A.I. Kolomyichenko”, de profesorul universitar Grigore Zapuhlîh, împreună cu profesorul Oleg Borysenko, doctor habilitat în științe medicale, șeful Departamentului Microchirurgie și Otoneurochirurgie, Institutul de Otolaringologie „A.I. Kolomyichenko” din Kiev, Ucraina. Cei doi vor fi asistați de alți colegi.

Schwanomul vestibular reprezintă o tumoare intracerebrală. În prezent, tratamentul chirurgical al acestei patologii se efectuează prin trei tipuri de intervenții: prin abord retrosigmoidian, prin abord translabirintic și prin fosa craniană medie în cazul tumorilor de dimensiuni mici.

Sursa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button