Politică

Conducerea Republicii Moldova a depus flori la monumentul „Maica îndurerată” de Ziua Independenței

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, premierul Natalia Gavrilița, președintele Parlamentului, Igor Grosu și mai mulți miniștri și veterani ai războiului de la Nistru au depus azi dimineață flori la monumentul „Maica îndurerată”, transmite sursa.

Astăzi Republica Moldova marchează 31 de ani de independență.

Este una dintre cele nouă foste republici sovietice care s-au desprins de URSS după lovitura de stat eşuată din 21 august 1991.

Se întâmpla la doar câteva zile după ce o lume întreagă a asistat la tentativa eşuată de lovitură de stat de la Moscova, când conservatorii comuniști au încercat să îl înlăture de la putere pe președintele Mihail Gorbaciov.

În centrul Chişinăului a fost convocată Marea Adunare Naţională, iar parlamentul, reunit în şedinţă extraordinară, a adoptat Declaraţia de Independenţă, drapelul tricolor si imnul de stat.

La scurt timp, România a devenit prima țară care a recunoscut oficial independența Republicii Moldova. În 1992 Republica Moldova a devenit stat-membru al Organizației Națiunilor Unite, iar în 1996 a devenit stat membru al Consiliului Europei.

Astăzi, în capitală, în satele și orașele din Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente culturale cu prilejul Zilei Independenței. 

#Ziua_Independenței #Maia_Sandu #Maica_îndurerată #monument

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button