Politică

Congresului al XVII-lea al PSRM: Ce decizii s-au luat și ce funcție i-a revenit lui Igor Dodon

Astăzi a avut loc al XVII-lea Congres al PSRM, eveniment care a început la ora 11:00, la Palatul Republicii. În cadrul Congresului, Igor Dodon, cel care încă în luna octombrie anunțase că-și dă demisia din funcția de deputat în Parlament și nu va fi nici lider de partid, a fost ales astăzi președinte de onoare al PSRM. Sursă.

Tot la Congres, Partidul Socialiștilor a prezentat o retrospectivă a ultimilor zece ani de activitate. La final, s-a decis că formațiunea nu va mai avea un președinte, ci un organ colegial din care vor face parte aproximativ 7 membri.

În urma votului acordat de socialiști, Dodon a venit cu un mesaj pe Facebook.

„Sunt mândru de imensa noastră familie care este alcătuită din mii de colegi de partid, activiști și simpatizanți, alături de care am parcurs multe etape dificile din viața țării noastre. Îmi exprim recunoștința față de fiecare persoană care în toți acești ani a votat pentru socialiști și continuă să ne încredințeze votul. Vă asigur că având o asemenea echipă puternică noi nu vă vom dezamăgi. Împreună, vom obține încă multe Victorii, spre binele Republicii Moldova!”, a menționat Igor Dodon.

Realitatea.md precizează că astăzi a avut loc Congresul Extraordinar al Partidului Socialiștilor. Tot astăzi se împlinesc 10 ani de când Igor Dodon a fost numit lider al Partidului Socialiștilor.

Ultimul Congres al PSRM a avut loc în noiembrie 2016.

Între timp, coincidență sau nu, dar pe pagina de Facebook a Partidului Unității Naționale (PUN), s-a anunțat că, în urma ședinței biroului politic, s-a decis, la fel pentru ziua de astăzi, convocarea Congresului Extraordinar al partidului.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button