Politică

Transnistria: Noi exerciții militare în desfășurare

Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR) dislocat ilegal în regiunea transnistreană a efectuat astăzi noi aplicații militare, cu participarea a peste 100 de blindate și unități de transport militar. Anunțul a fost făcut de ministerul Apărării al Federației Ruse, coform sursei.

Potrivit comunicatului afișat pe site-ul oficial al instituției, trupele ruse din regiunea transnistreană au participat la exerciții „de pregătire pentru luptă”.

Militarii au desfășurat acțiuni de primire a armelor și echipamentelor. Totodată 100 de unități de transport au fost pregătite pentru a părăsi baza militară și s-au deplasat în presupuse zone de luptă unde au desfășurat „exerciții de camuflare” și de „ocupare a pozițiilor de tragere”.

„Militarii au acționat într-o manieră coordonată și a făcut față sarcinilor atribuite”, se mai spune în comunicatul ministerului rus.

Anterior, fostul deputat Chiril Moțpan a anunțat că situația în Zona de Securitate este extrem de îngrijorătoare. El a menționat că în perioada 24- 30 ianuarie, forțele armate rusești dislocate în stânga Nistrului planifică exerciții militare de amploare în zona orașului Bender. Se vor imita atacuri în forță în direcția Căușeni, Varnița; Gura Bâcului și Chișinău. Chiril Moțpan a presupus că aplicațiile au loc în contextul amplificării tensiunilor dintre Rusia și Ucraina.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button