Internaţional

Construcția gazoductului Nord Stream 2: nu va continua

Construcția gazoductului Nord Stream 2 nu va continua, deoarece cancelarul Germaniei Olaf Scholz a confirmat că certificarea pentru proiectului controversat a fost retrasă, ca răspuns la recunoașterea Rusiei în regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina ca independente, relatează publicația Express.

Olaf Scholz a anunțat că proiectul va fi oprit imediat, ca răspuns la semnarea președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a unui decret prin care se recunoaște Donețk și Lugansk ca republici independente, conform sursei.

„Nu poate exista certificare a acestei infrastructuri. Situaţia s-a schimbat după recunoaşterea de către Moscova a independenţei autoproclamatelor republici proruse din regiunea Donbas, în estul Ucrainei. Fără această certificare, Nord Stream 2 nu poate intra în funcţiune”, a declarat Olaf Scholz, într-o conferinţă de presă la Berlin, relatează și Agerpres.

Scholz a mai adăugat că dosarul Nord Stream 2 „va fi reexaminat” de guvernul german.

Cancelarul Germaniei s-a confruntat cu o presiune din ce în ce mai mare în ultimele săptămâni pentru a opri gazoductul Nord Stream 2, pe fondul îngrijorărilor că Europa devine tot mai dependentă de gazul rusesc într-un moment de mare ostilitate. Decizia lui Putin a marcat o progresie substanțială a tensiunilor cu Ucraina, care a raportat că trupele ruse au intrat în Donețk și Lugansk luni seara.

#Germania #Rusia #Ucraina #Putin #NordStreamII

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button