Societate

Costiuc rămâne în arest la domiciliu: Curtea de Apel (CA) a respins recursul avocatului liderului Partidului „Democrația Acasă”

Curtea de Apel (CA) a respins recursul avocatului liderului Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, în legătură cu arestul la domiciliu pentru 30 de zile.

Despre aceasta se arată într-un live pe Facebook, transmite sursa.

Costiuc spune că nu este mirat de o astfel de decizie, adăugând că acest dosar „are toate șansele să meargă până la CEDO”.

Costiuc și-a exprimat indignarea și pentru faptul că nu i se permite să vorbească. Din acest considerent, el spune că va solicita instanței să îi explice ce înseamnă limitarea dreptului de vorbi.

„Că m-ați închis la domiciliu am înțeles, dar de ce îmi interziceți să vorbesc? Ca să nu mai vorbesc despre schemele din metal din Transnistria?

Am spus astăzi instanței de judecată că nu mă eschivez de la urmărirea penală. Voi fi prezent ori de câte ori sunt citat, spune Vasile Costiuc.

Amintim că, președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a fost reținut în dimineața zilei de miercuri, 12 ianuarie curent.

Despre asta s-a aflat chiar de pe pagina de Facebook a acestuia. El a intrat în direct și a filmat începutul operațiunii.

La data de 14 ianuarie curent, liderul Partidului „Democrația Acasă”, activistul Vasile Costiuc, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău au examinat și respins marți, 25 ianuarie, recursul avocaților și au menținut încheierea instanței de fond. Așadar, liderul Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a rămas în arest la domiciliu, fiind cercetat în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești.

Liderul Partidului Politic „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, cercetat în dosarul afacerilor ilegale cu terenuri de la Durlești, rămâne în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile, au hotărât magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, în data de 9 februarie.

#Costiuc #CA #arest_la_domiciliu

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button